Peteklerin Altı

Kaloriferlerin bakımını kış gelmeden yaptırmamız oldukça önemlidir. Eğer bu bakımı yaptırmazsanız bu kış da harcadığınız paranın karşılığını alamazsınız. Aynı zamanda her sene kalorifer içerisindeki pislik birikerek bu sene çok daha az bir ısınma sağlamış olursunuz.

Zamanında yaptırılan petek temizlikleri daha verimli olmaktadır. Firmamız en uygun fiyatlara petek temizliği hizmeti sunmaktadır. Bizimle irtibata geçerek faturalarınızdan %30 tasarruf edebilirsiniz.

Petekler Neden Isıtmaz?

Kalorifer peteklerinde, performans düşüklüğünün birden fazla sebebi bulunmaktadır. Kalorifer peteklerinin iyi ısınmamasının sebepleri arasında petek içerisinde biriken hava örnek gösterilebilir. Kalorifer içerisinde hava olan bölgeye sıcak suyun ulaşması imkansızdır ve peteklerin üst kısımlarında biriken hava nedeniyle ısınma sorunu meydana gelir.

Kaloriferin havasını boşalttığınız sırada eğer kalorifer içerisinde suyun pis olduğunu fark ettiyseniz, yapmanız gereken kalorifer petek temizliğidir. Kalorifer performansının düşük olmasının sebeplerinden biri kalorifer temizliğinin yapılmamasıdır. Normalde kaloriferlerin her 2 yılda bir bakımı yapılmalıdır.

Bakım uzun süreli yapılmadığında peteklerin içi pislikle dolabilir ve alt kısmı pislik ile dolduğundan dolayı peteklerin ısınması zorlaşır. Isınma sorununu anlayabilmek için firma çağırmadan önce peteklerin havasını almanızda fayda vardır.

Kalorifer Havası Alma

  • Kalorifer havası nasıl alınır merak ediyorsanız ilk olarak bir purjör anahtarı temin etmelisiniz.
  • Kalorifer içerisindeki hava akışı bittikten sonra su akışı başlar, anahtarla sağa doğru çevirip kapatabilirsiniz.
  • İçerisinden hava boşalan petekler bundan sonra çok daha verimli çalışacaktır.

İlaçlı Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Firmamızın sizlere sağlamış olduğu makine kullanarak yapılan ilaçlı petek temizliği sayesinde, peteklerde görülen ısınma problemleriniz kısa sürede ustalarımız tarafından çözülmektedir.

  • Petek temizliği için tek noktadan en uygun peteğe makine bağlanır,
  • Kalorifer temizliği sıvısı ile peteklerin içerisindeki kireç ve tortular temizlenir,
  • Kalorifer tesisatı basınçlı makine ile temizlenir ve içerisinde kalan kimyasal tahliye edilir,
  • Temizlik ve tahliye işlemi sonrasında peteklerin havası tek tek alınır,
  • Kombi temizlik filtresinin bakımı ve kontrolü yapılır,
  • Petekler ısınır vaziyette 30 dakika çalıştırılır ve teslim edilir,

Kalorifer temizleme işi, hava alma işlemi kadar basit değildir çünkü oldukça zahmetli ve zor bir işlemdir. Isınmayan petekler için eviniz batmadan temiz ve sağlıklı bir temizleme işlemi istiyorsanız işi bilen ustalara evinizi emanet etmelisiniz.

Petek temizliğinden tam verim almak istiyorsanız ilaçla petek temizliği yaptırmalısınız. Petek temizliği sonrasında faturalarınız %30 daha az gelir ve tasarruf sağlamış olursunuz. Tufan Tesisat, petek temizliği hizmetinde güvenebileceğiniz tek firmadır.