Kırmadan Pimaş

Kırmadan Robotla Tıkalı Pimaşlarınızı Açıyoruz

Pimaşlar, banyo, tuvalet, lavabo, logar ve kanalizasyonlarda bulunur, tıkanan pimaş nerede olursa olsun mutlaka profesyonel firmamız tarafından kameralı cihazlarla tespit edilip, robot cihazlarla kırmadan açılabilmektedir. Robotla pimaş açma işlemi sırasında tesisata herhangi bir zarar verilmemektedir.

Pimaş Boruların Tıkanma Sebepleri

Pimaşlar, banyo, lavabo ve  tuvalet gibi pis su gider atıklarının tahliyesinde rol oynayan borulardır. Pimaş tıkanmasındaki en önemli etken, suda erimeyen cisimlerin atılmasıdır. Örneğin lavaboya dökülen yemek yağları, tuvalete atılan ıslak mendil, rulo halinde atılan peçete ve tuvalet kağıtları, plastik cisimler atık su borusunu tıkayan cisimlerdir.

  • Tuvalet kağıdı ve ıslak mendiller,
  • İnşaat beton parçaları ve harç kalıntıları,
  • Katı ve suda erimeyen cisimler,
  • Yemek artıkları ve dökülen yağlar,
  • Gırtlak hortumun fazla ileri gönderilmesi,
  • Boruların yeteri kadar eğimli olmaması,

Pimaş borular sadece mendil, rulo peçete kağıt gibi atıklar sebebiyle tıkanmazlar. Örneğin tesisat gider hatlarında çöküntüler pimaş tıkanıklığına sebep olmaktadır. Bahsettiğimiz çöküntüler, kalitesiz tesisat malzemelerinin kullanımından yada bina inşaatı esnasında hatalı yapılan işçilik dolayısıyla meydana gelmiş olabilir.

Pimaş Aç Kimyasalı İşe Yarar mı ?

Tıkanıklığa sebep ufak madde ise pimaş aç kimyasallarını kullanabilir ve tıkanıklığı açabilirsiniz ancak  tıkanıklığa sebep olan daha büyük bir cisim ise, bu tür kimyasallar tıkanıklığı açmak yerine daha fazla tıkanmasına, tıkayan maddelerin daha fazla yoğunlaşmasına sebep olurlar.

Pimaş açma kimyasallarının çok fazla kullanılması boruların ek yerlerinin açılmasına, gevşemesine ve delinmesine sebep olurlar, Tufan tesisat olarak, pimaş açan asitli sıvıların kullanımını kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

Pimaş Aç Kullanmak

 Pimaş ve lavabo açıcı olarak satılan kimyasalların bir damlası vücudunuza temas ettiğinde cildi yakmaktadır. Asit içerikli bu kimyasallar hem sağlığınızı tehdit eder hemde pimaş borularının contalarının erimesine ve pimaşların delinmesine sebep olur.

Tıkanan Pimaş Borular Nasıl Açılır?

Pimaş borularındaki tıkanıklığı açmak için kameralı cihazlar kullanılır, bu cihazlar pimaş borularının içi görüntülenerek tıkanıklığın sebebi ve tıkanıklığa sebep olan cisimler görüntülenerek çözüm için hangi teknolojik cihaz kullanılmalı kararı verilir. Görüntüleme işlemindeki asıl amaç tıkanıklığı açarken pimaş borulara zarar vermeden açılmasını sağlamak içindir.

Tıkanıklığa sebep olan cismin büyüklüğüne ve tıkadığı alana bağlı olarak, tıkanıklık açma robotu kullanılır. Tıkanıklık açma cihazlarımız, pimaş borulara zarar vermeden tıkayan nesneleri pimaş boruların içinde parçalayarak tıkanıklığı açarlar.

Tıkanıklık Açmada Hizmet Verdiğimiz Boru Türleri

  • Tuvalet giderleri (yer taşı,klozet,pisuvar)
  • Lavabo gider borusu,
  • Banyo süzgeç giderleri,
  • Balkon teras giderleri,
  • Bina ana hat giderleri,

Yukarıda saydığımız bütün alanlarda tıkanıklık açma hizmeti vermekteyiz. Pimaştan su geri taşıyorsa endişelenmeyin. Zemin kat veya ortak gider borusu fark etmeden bütün bölgelere müdahale ediyoruz.

Tıkalı borular sıklıkla karşılaştığımız tesisat sorunlarından birisidir. Firmamız tıkalı boruları açmada garantili işlem uygulamaktadır. Eğer boru içinde çöküntüden dolayı beton kalıntıları varsa tıkanıklığınız açılmayabilir, bu durum haricindeki tıkanıklıkları %100 olarak açmaktayız.

Tıkalı olan borularınız robotla açıldıktan sonra tekrar tıkanabileceği unutulmaması gerekir. Bilinçsizce boruya maddelerin atılması pimaşı tekrar tıkayabilir. Dikkatli kullandığınız halde pimaşlar tıkanıyorsa; montaj hatalarından veya hatalı işçilikten tıkanıyor olabilir.

Pimaş Açma Fiyatları

Pimaş açma işlemi için kullanılan kameralı cihazlar ve tıkanıklık açma robotları yüksek maliyetli cihazlardır. Bu cihazlara sahip İstanbul’da bir kaç firma bulunmaktadır, Tufan tesisat olarak teknolojik bu tür cihazlardan tüm ekibimizde bulunmaktadır.

Firmamız robotla tıkanıklık açma için yılların verdiği tecrübe ile kısa sürede sorununuza müdahale etmektedir. Robotla pimaş açma hizmeti fiyatımız İstanbul’un tüm ilçelerine sabit fiyattır.