Lavabo Tıkanıklığı

Lavabo Tıkanıklığı Açma

Lavabolar, tıkanıklığın en fazla yaşandığı yerlerdir. Lavabo tıkandığında lavabo açıcı kullanmak yapılan en büyük hatalardan birisidir. Çünkü lavaboya döktüğünüz kimyasallar contaların erimesine ve bu nedenle su sızmasına neden olmaktadır. Firmamız robotlu ve kameralı sistem kullanarak tıkalı olan lavabo giderini açmakta ve açtıktan sonra kamerayla görüntüleme hizmetini vermektedir.

Lavabo Tıkanıklığı Sebepleri

  • Mutlak sebep yemek artıkları özellikle yağlı yemek artıkları lavaboları tıkarlar.
  • Çay posası dediğimiz çay çöpleri lavabo tıkanıklığının başlıca sebeplerindendir.
  • Bina inşaat halindeyken lavabo giderlerine harç ve moloz dökülmesi olası diğer etkenler arasındadır.
  • Eski binalarda rastlanan bir diğer husus ise, daralan gider boruları yani mutfak lavabo giderlerinin daralması, tortu bağlaması ve kireçlenme gibi etkenlerde diğer tıkanıklık sebeplerindendir.
  • Sebze ve meyve gibi toprak mahsullerini, lavaboda yıkayarak çamur ve ufak taşların lavabo giderini tıkadığı da son zamanlarda rastlanan mutfak gider tıkanıklığı arasında yer alır.

Lavabo Açma Yöntemleri

Tıkanıklık açmak için evinizde deneyebileceğiniz sınırlı sayıda lavabo açma teknikleri bulunmaktadır. Çoğunlukla tıkanıklığın yakın mesafelerinde aşağıda yazdığımız yöntemler etkili olabilmektedir. Sorunsuz ve masrafsız bir şekilde lavabo açma hizmeti için bizden yardım isteyebilirsiniz.

  • Lavabo açma pompası kullanarak basınç uygulayarak tıkanıklığı açmaya çalışabilirsiniz.
  • Lavabo giderine bağlı olan hortumu çıkartıp sivri bir alet kullanarak, kısa mesafe tıkanıklarını açabilirsiniz.
  • Tazyikli hortum kullanarak ufak çaplı basit tıkanıklıkları açabilirsiniz.

Kırmadan Robotla Mutfak Tıkanıklığı Açma

Lavaboların tıkanmasını önlemek için dikkatli kullanım gerekir. Mutfak giderlerinin tıkanmasına neden olan döktüğümüz yemek yağlarıdır. Yemek yağları zamanla boru içerisine yapışarak borunun akışkanlığını engellemektedir. Boru genişliği daraldığı zaman ise tıkanıklık oluşur ve mutfaktan su geri gelmeye başlar.

Tıkalı olan mutfak giderlerine, kamera ve robotlu sistemler ile müdahale gerçekleştirerek tıkanıklık sorunlarını ortadan kaldırırız. Ustalarımız kamerayla görüntüleme sonucunda boru içerisinde tıkanmaya sebep olan kalıntı veya madde varsa sizlere gösterir ve sorunlara göre çözümler üretilir.

Kameralı Lavabo Tıkanıklığı Açma

Lavabo tıkanıklığı açmak için kullanılan sıvılar veya lavabo açıcı pompalarla saatlerce uğraşarak tıkanıklığı açmaya çalışmak eskide kaldı. Yeni nesil lavabo açma yöntemlerinden birisi olan kameralı sistemler, tıkalı olan hattın içerisini görmemize imkan sunar. Lavabo borusunu kamerayla görüntülemek bize ne gibi fayda sağlayabilir ki? diye merak ettiyseniz cevaplayalım.

 Tıkanıklığın oluşması kullanım hatasından olsa bile, bazı durumlarda yapılan işçilik hataları da lavabo tıkanıklığına neden olabilmektedir. Boru içerisi kamerayla görüntülendikten sonra eğimsizlik, boru çapı daralması, inşaat çöküntüsü veya diğer sorunlar var ise ustalarımız tarafından sizlere gösterilir ve kalıcı çözümler için yapılması gereken işlemler size sunulur.

Lavabo Açıcı Kullanılmalı Mı?

Lavabo gideri tıkandığında hepimizin aklına ilk gelecek yöntem lavabo açıcı kullanmaktır. Fiyatının ucuz olması ve tıkanıklığı açması nedeniyle tercih edilir olmuştur. Lavabo açıcıların tıkanıklığı açmadığını söylemek yanlış olur. Borunun yakınlarında biriken atıklar lavabo açıcının içerisinde bulunan asit sayesinde eritilerek açılabilir.

Kimyasallar lavabonun borusuna zarar verir mi?

Kalitesiz lavabo açıcıların kullanılması lavabonuzda leke kalmasına neden olabilir. Kimyasal sıvıların kullanılması boruları olumsuz etkiler ve bu nedenden ötürü tesisatın ömrü kısalır. Kimyasal lavabo açıcılar, asit içerdiğinden dolayı boruyu eriterek kırılmasını ve çatlaklık oluşmasını kolaylaştırır. Kimyasal sıvılar asit içerdiği için borunun conta aralarının açılmasına ve su sızıntılarına neden olur.

Tıkalı olan lavabolardaki tıkanma sorununu gidermek için tesisatın kırılıp yenilenmesine ihtiyaç yoktur. Robot ve kamera ile kısa sürede tıkalı olan lavabolarınız açılabilmektedir.

Biz kırmadan lavabo tıkanıklığı açan deneyimli ustalara sahibiz. Borulara müdahale edildikten sonra tıkanıklığın sebeplerini tespit edebilmek için kameralı sistemler kullanılır. Bu sayede boru içerisinde tıkanıklığa sebep olan cisimler ve artık maddeler görüntülenir.

Lavabo tıkanıklığı açmak için firmamız en son teknoloji cihazları kullanmaktadır. Lavabo tıkanıklığında %99’a yakın olumlu sonuçlar almaktayız. Tıkanıklığın robotla açılmaması durumunda kamerayla lavabo tesisatı görüntülenir ve alınacak ödemenin yarısı sizden talep edilir.

Lavabo Gideri Açma Fiyatları

Robot makineyle lavabo tıkanıklığı açmak geçen yıllara göre en ucuz çözüm yolu olmaktadır. Eskiden tesisatın kırılıp yenilenmesiyle çözümler uygulanırken, şimdi ise 30 dakika ile 45 dakika içerisinde sorunsuzca lavabolarınız açılmaktadır.

En uygun lavabo tıkanıklığı teklifleri için firmamızla iletişime geçin!

Bu içerik şu sorguları cevaplandırır; lavabodan su geri geliyor, lavabo tıkandı su gitmiyor, lavabo suyu yavaş çekiyor, lavabodan dökülen suyun geri taşması, lavabo açma fiyatları